joi, 13 august 2009

Aghiutza...in love

Concurs http://www.nemira.ro/blog/concurs-cu-personaje-necurate

Pe inserat, pe plaja, printre umbrelutele de stuff-stock si papura, tanarul nostru antreprenor, Aghy, munceste pe branci pentru niscai bani de tigari...hasis sau opiu, sau pacura... sau pentru orice i-ar trebui cuiva bani; cu sacul in spinare, strange pet cu pet; in fine, tipu' munceste, voluntar-nevoluntar, asa a primit ordin de sus, ca fara eforturi sustinute, nu se relanseaza economia.
Si de dup-o-umbreluta, bat-o-vina, o firava aratare, se unduieste in bataia brizei. Ah, ce emotii, ce senzatii, ce hormoniada...hai-hai mai aproape. Suava faptura e din acelasi regn diavolic cu Aghy, e jumatatea din visurile lui. Ah, un inger blond cu ochii verzi...ce aberez eu aici...albastrii de fapt, nu, albastru e cerul si marea, violet sau rosii mai bine. Ce cameleonitza! Probabil in loc de ochi erau doua vagauni: gol, nimic, dar ce face dragostea din...(nu se poate rosti).
Si deodata aratarea tzusti:
- Vrei sa fii eu pritena ta? Care e ID-ul tau, al meu e maghy_4you?
- draq_ro81-zise naivul;
pai asa l-a invatat tatal lui, sa dezvaluie identitatea la orice necunoscut, fara macar sa astepte a treia intalnire, aia, plus mana pe picior, plus...plus...?! poate isi ia vreo tzeapa.
Fata, de fapt, nu stim daca e fata, asa umbla deghizata, are maldar de cazier, absolventa a Academiei de Evaziune Fiscala, Inselatorie, Fals si uz de fals, samd...Membra a partidului oponent.
Aghy, vrand sa para ciumeg, zise:
-Facem o tura la conacu' lu' Mosu'?
-Facem, incornorat mic!
- Sesam, deschide-te!
Deci asta era parola! >:) rase ispita-n barba.
Stabilopodul se dadu la o parte, apele marii facura val-vartej un tunel spre taramul celalalt, si pornira ei calare pe secera (coasa e la mamicuta lui), spre marele ranch situat cam pe sub platforma petroliera a Marii Negre. Aici, renovat frumos, de! tre' sa vina turistii, poarta mare, fier forjat, gard sarma ghimpata, intins, prevazut cu curent.
-Hai sa-ti arat si spa-ul cu namol, cu cianura, ultimul racnet.
Si hai si colo, si dincolo, doar pustiul avea obiectiv sa dea mandra pe spate. Acolo, in hamacul de sub maracini, Maghy l-a sedus in eroare pe neexperimentatul Aghy, care i-a vandut si pe ta-su si pe ma-sa...

Dedesupturile afacerii Necurate vor ramane o taina pentru muritorii de rand, care au aflat din ziare: "Mare inselatorie pe piata imobiliara. Din fiu de mogul devenit homeless".
Pensionarii se intreaba tremurand: "Oare acum ca s-a schimbat conducerea, ce ne asteapta?"

Pe plaja, proaspata desproprietarita familie, stange peturi sa aiba bani de subzistat. In mod oficial, pentru ca babacu' il injura de mama si-i da suturi in fund lu' retardatu', cu tigara in coltu' gurii , moartea-in-vacanta (fosta) isi pune poalele in cap, iar Praslea isi baga unghia in gat, ce-am avut si ce-am pierdut...Da-le-n-colo de peturi, poate se strang singure, le baga vantu' in sac.
In vremea asta, din Imparatia-de-Jos, inca se mai aud ecourile banchetului, nu se mai termina festinu' odata, acum daca tot au ajuns la putere...ce, va gandeati poate ca tine trei zile si trei nopti? nu, frate, pana la mandatu urmator!

Nota: daca sunteti pe mare, si simtiti valuri-valuri, acum stiti de unde vin replicile...aveti grija cu cine si unde va incurcati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu