vineri, 31 iulie 2009

Chefal cu ciuperci

Ingrediente: 1 chefal de 1 kg, 3-4 catei de usturoi, patrunjel, 100g ciuperci champignon, 2 pahare de vin alb sec, unt, sare.
Mod de preparare: Intr-un vas de Jena pregatiti un strat de ceapa taiata, usturoiul si patrunjelul tocat peste care se pun apoi ciupercile taiate felii. Deasupra legumelor se pune chefalul, curatat si spalat, se sareaza, se toarna vinul alb si putina apa, se pun cateva bucati mici de unt. Se tine la cuptor timp de 45 de minute, la foc moderat, din cand in cand luati din zeama formata si turnati peste chefal.

Sursa: reteta e din ultimul pliant Real-fara egal.
Motivatia: daca a zis Anca ca dintre toate felurile de pesti, fi-sa cel mai bine a mancat chefalul...Anca ii da copilului de 3 ori pe saptamana peste, asa ca trebuie sa fi ajuns la un inalt grad de cunoastere a mancarurilor din peste.
Rezultatul: bun
Alternativa: in lipsa de vin alb, merge si c-o bericica.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu