vineri, 31 iulie 2009

Placinta cu branza si stafide

O plăcintă care se pregătește în maximă viteză:
- un pachet foi de plăcintă din comerț;
- 6 ouă plus unul pentru uns deasupra;
- un kilogram de brânză proaspătă de vaci, nici prea moale, nici prea închegată;
- vanilie;
- stafide, după plac;
- zahăr și sare, după gust.

Foile de plăcintă se scot cu circa jumătate de oră înainte din congelator, ca să se dezghețe. Se desfac apoi, cu grijă, pe folia în care au fost împăturite. Se vor folosi 3-4 foi pentru un rulou de plăcintă. Se obțin 4 rulouri, cât pentru o tavă dreptunghiulară, obișnuită.

Brânza de vaci se amestecă împreună cu ouăle, stafidele, zahărul, sarea, vanilia (dacă vă place, mai puteți adăuga nucă de cocos sau nuci mărunțite) - iar dacă pasta obținută e prea moale, puneți și o mână de griș..., apoi se porționează în patru, pentru cele patru rulouri.
Întindeți pe teancul de foi de plăcintă cât pentru un rulou, desprindeți primele 3 sau 4 foi (le numărați pe toate și apreciați câte să folosiți) și rulați. Apoi puneți primul rulou în tava unsă cu ulei. Așa procedați și pentru următoarele. Deasupra mai stropiți cu puțin ulei și dați la cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu. Se coace în circa 45 minute (depinde și de cuptorul pe care îl aveți). Spre final, scoateți tava, ungeți plăcinta pe deasupra cu un ou frecat bine cu puțină smântână și presărați cu zahăr tos. Mai dați la cuptor pentru încă 5 - 10 minute.
Este foarte gustoasă caldă, dar și răcită.

Desert rapid și sănătos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu